Möteshösten

Jag tycker mycket av den här hösten har handlat om möten, av alla de slag.

Jag tänker på elevrådet och vilket virrvarr det varit på deras möten och hur vi tillsammans med Maja på Brygghuset/ Borås så smått börjat reda i det, och också kommit en bit på vägen. En struktur jag kommer bära med mig i andra sammanhang.

Hösten har också kantats av möten då jag lyssnat in mig själv och format min framtid då det funnits flera olika personer som petat mig hit och dit, på gott och ont.

Jag har varit på anställningsintervju, också ett möte, då man ska visa att man kan leverera en god arbetsinsats. Vad det nu är? Jag känner mig väldigt osäker.

I sociala medier har jag haft fantastiska möten med mina elever och fått chans till insyn i vad det innebär att vara ungdom idag. En kanal har öppnats för båda parter, att visa att man bryr sig om varandra.

Tillsammans med mina kollegor Leif Blomqvist och Harald Drejare fick jag uppleva ett häftigt möte då vi intervjuades för skolvärlden om kollegialt lärande.

Under hösten har jag även blivit omnämnd och tackad i en bok om möten, Distansmöten effektivitet, tillgänglighet och kreativitet av U. Eklund/ T. Raymond, som jag ska ta mig an under julen.

Digitala möten har det blivit under hösten i form av #bildchatt på twitter. Ett gäng som jag uppskattar väldigt mycket med Jane Sjögren, Lina Hydrell och Cecilia Lundqvist i topp.

I vanlig ordning har jag också haft ganska många inre möten, med mig själv. Man hinner alltid med såna av nån anledning trots att almanackan är fullbokad. Ett smärre kaos utan dagordning då dagsfärska  insikter slår till som en yxa i huvudet och jag har ömsat skinn flera gånger i veckan.Ni är många som har gått bredvid och peppat, tack.

Jag uppskattar mina egna barns pedagoger och att de vågar hålla högt i tak i våra samtal,  och alla öppna och spontana mammor som vågar sätta ärliga ord på vardagen. Också viktiga möten.

Många samtal om livet  har det blivit med min granne Alf i tvättstugan under hösten, möten man bär med sig.

Inspirerad av min vän Jane  har jag försökt ge mig på att ha coachande möten. ”Hur tänker du nu?, möten.” ”Vad tror du kommer att hända om du gör så här istället?, möten” Har du tänkt på det här? möten” Möten som helt enkelt verkar vara beroende framkallande, för alla har ju velat prata mer. Igen.

Sen har jag även haft möten där jag bjudit på en fet jävla besvikelse, det blir man nämligen snabbt varse när man arbetar med barn. Möten erbjuder alltid val. Och ibland måste man välja sig själv.

Men som en kollega uttryckte , typ ”Dig blir man ju aldrig av med, du finns ju överallt bara man loggar in på nätet” 🙂 Så är det, där finns jag. Redo att mötas.


En reaktion på ”Möteshösten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s