Första riktiga veckan på nya jobbet

För dig som missat detta, så provar jag mig fram att vara fritidspedagog. Har man en gång jobbat i skolan så är det lätt att falla på plats i nya situationer inom samma ram. Jag har inte bara överlevt veckan, jag har lärt mig en massa nya saker och framför allt haft väldigt kul. Mina elever är mycket kortare än på högstadiet, vilket känns lite i ryggen, men det finns självklart även andra väsentliga skillnader som t.ex. att en utav mina nya små av okänd anledning fastnade med tungan i en lyktstolpe på skolgården en kylig morgon under veckan.  Än så länge måste jag nog ändå erkänna att dessa oprövade erfarenheter känns väldigt upplyftande på nått vis.

Barn har väldigt många fina egenskaper som borde förädlas och accepteras inom normen, snarare än kvävas och förlöjligas i vuxen ålder. Att reda ut konflikter på plats, i samma andetag de uppstår och att reagera känslosamt så att alla har klart för sig vilken nyans man har i kroppen och vad någon annan kan ställa till med. Lite påfrestande kanske? Samtidigt så mycket enklare, tänker jag. Och väldigt sunt.

Jag och mina fina kollegor på avdelningen Kompassen ska nu börja bygga upp vår fritidsverksamhet, på nya skolan, och trots smällkall vinter känns våren redan här. Vi har en massa fina idéer och tänk kring verksamheten och känner oss taggande. Det är numera även två verksamma bildlärare i vår hörna så det skapande arbetet lär hamna tungt i planeringen.

Jag har startat upp en blogg som vi inom kort ska knyta till Webbstjärnan. Kanske kommer vi även att tävla, som årets nykomling?

Den mest spännande delen, och även en helt nya arena för mig, i detta yrke är att handskas med de barn som av olika anledningar behöver extra stöttning i sitt skolarbete. Jag kommer att träffa några barn som inte haft det svenska språket bredvid sig särskilt länge, och flera andra härliga ungar som av helt normala skäl förstått att det här med att vara barn, det ska man passa på att vara länge.

 

2 reaktioner till “Första riktiga veckan på nya jobbet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s