Fredag igen

Det börjar bli en vana att avsluta veckan med ett blogginlägg. Precis som förra fredagen lämnade jag återigen min nya arbetsplats med en spännande frisyr. Mina små fredagsflickor som hämtas sent passade på att frilla fröken, igen.

Veckan har gått bra annars, fort som vanligt. Bästa milstolpen denna veckan är en liten flicka som fick sina författardrömmar besannande och skrev så fingrarna glödde på min mac, en historia om en hjälte vid namn Tarazan. En sån lycka! Superstolt!

I veckan har jag lagt mycket fokus på den lästräning jag påbörjat med eleverna och är tacksam över de kunskaper jag getts via Borås stads lässatsning. Jag är långt ifrån expert, svenska är inte mitt ämne och i åldersgruppen har jag mer erfarenhet som mamma än pedagog,  men jag vill självklart bidra till att våra/mina elever känner en meningsfull stund då de tycker att de utvecklas, både som läsare och individer. Att det är värt att gå ifrån en stund, man kanske förlorar en liten del av den vanliga lektionen men vinner något annat. De är bara så goa, och de stretar på så beundransvärt.

För fritids håller jag på med en idépärm, och det är grejer som jag hittar på pinterest. Busenkelt, sök upp sidan och skaffa konto där om du inte redan har ett. Jag vet också att en hel del nya arbetskamrater så smått börjar titta in här och då vill jag påminna om min google grupp BILDflippen, där man hittar fina bildbloggar bla,  med inspiration, främst då till bildundervisningen.  Vi kommer att göra ett årshjul på fritids med en verksamhetsplanering, ja fint ska det vara!

Jag läser också Ann S Pihlgrens bok Fritidshemmet och skolan, för att liksom förstå mig på det här yrket. Jag ser en spännande utveckling med ”den nya” fritidsläraren som komplement till den ordinarie läraren då fritidsläraren står för den mer utforskande, laborativa, lekande pedagogiken. Det låter ju väldigt lovande, att få vara den roliga. 🙂 Där är vi förstås inte, än. Men lite mer än 80% av alla svenska barn går på fritids ändå, trots att det är frivilligt, så det klart att det finns ett starkt intresse av att denna tid ska vara meningsfull och bidra till barnens utbildning och utveckling. Fritids är ju också den del av skolan som de allra flesta vuxna möter i vardagen, när de lämnar och hämtar sina små. Det är viktigt vad vi gör med den tiden, och att den tiden är värdefull.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s