sociala mediers betydelse

Det är helg och fortfarande får jag små meddelanden via diverse sociala forum från mina fd elever på högstadiet. Inte så mycket som jag brukade, men ändå. Hjärtat fylls av kärlek och värme, på båda håll hoppas jag.

Det skapar självklart en viss intensitet i arbetet att kommunikationen fortlöper över helgen, men jag saknar det också. Jag tycker väldigt mycket om all form av socialt nätverkande, och för de äldre eleverna ser jag flera fördelar i det viktiga relationsbyggandet mellan elev och lärare. Jag kan nämna flera exempel på hur kommunikation via sociala medier påverkat bl.a studiemotivationen.

Jag minns första gången jag använde mig av snapchat, för  en elev som sällan dök upp under lektion men som ändå alltid var i skolan. Jag minns att jag ”snäpade” typ ”var är du? vi har börjat” Under lång tid lät jag dörren stå öppen eftersom han cirklade omkring strax utanför, men det var snapchat som avgjorde matchen. Han vågade vara med till slut, oftare hos mig än hos andra. Till en början.

Ibland måste man förstå hur minerad marken kan vara. Ett klassrum kan vara ytan där man alltid har misslyckats, där man aldrig förstått hur man ska vara utan bara har fått skäll för saker man inte fullt ut förstått.

Nåväl, han ”snäpar ” aldrig numera, för han behöver inte det längre, och det betyder att allt är bra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s