var med på bilden

Häromdagen fick jag vara panelhöna på en bildlektion i trean. Jag är som sagt fritidspedagog numera. Det var självklart en jättemysig lektion, som alla andra jag har haft förmånen att delta på.  Eleverna fick en övning som handlade om att härma grottmålningar, och jag såg att det var min nätkollega i bild Åsa Fants blogg som nyttjades i detta syfte. Har du ännu inte hittat den så klickar du dig fram här– mycket sevärt!

Eleverna fick först se en film om de förhistoriska grottmålningarna i Frankrike och sedan blev det samtal om bilderna de sett. Barnen hade i vanlig ordning en massa funderingar och kluriga frågor.  Någon föreslog att man kanske målade med blod, eller kanske rentav bajs – för färger fanns ju inte på den här tiden, hade fröken sagt. Hela upplägget fanns som sagt att hämta på nätet och jag var snabbt på messenger och peppade Åsa. Så kul när det man delar sprids och används! Det är ett viktigt led i att forma en likvärdighet i skolan som fler skolledare borde uppmärksamma, stärka och belöna. Genom att publicera bidrar man inte bara till utveckling på den egna skolan, utan i hela landet. Att vissa dessutom har en förmåga att nå ut, är något man också lär sig när man själv gör ett försök. Det är inte självklart, utan en egenskap.

En stor eloge till bildlärare som delar med sig, som Åsa Fant med flera. Då ser man till att inte bara barnen på den egna skolan får en fantastisk upplevelse, utan även andras ungar.

IMG_3852

3 reaktioner till “var med på bilden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s