Betydelsen av IKT

Det är fredag och jag brukar blogga. I vanlig ordning är det säkert också ni som hanterar digitala verktyg väl som tittar in. Vad skönt, då behöver jag inte briljera, eller verka märkvärdig. Ni vet betydelsen av IKT och hur den kan belysa, uppmuntra, stärka, inspirera och glädja. Sprid det, för det här inlägget är till för er som fortfarande vacklar.

På min nya arbetsplats har jag gjort flera läs filmer, alltså elever skriver en berättelse, talar in den till egna bilder som man målat. Det är väldigt enkelt, fota teckningarna med photobooth. Klipp bort fingrar och bakgrund i förhandsvisning, eller som jag som har vant mig vid: pixlr. Ljudet spelas in med quicktime player. Baka ihop det i iMovie. Med lite träning bakar man filmer på tio minuter, en kvart. Det är inte märkvärdigt. Såvida man inte är ute efter en guldbagge. Jag har också inte kunnat nånting av det här, men kan nu.

Under veckan har jag varit med om fascinerande upplevelser. En pojke i tvåan som hörde sin inspelade röst för första gången. Vilken grej! Med några klipp lät läsningen också riktigt bra. Såpass att han kunde tänka sig att att lyssna tre gånger på raken på sin inspelning.

Mina kunskaper inom IKT gav grabben en jäkla kick till att vilja mer, och då känns ju många sura timmar som en väl investering! Blicken och stoltheten, man vill ju ge varje barn detta, eller hur?

Nästa projekt blir ett nyhetsprogram, en podcast. När jag känner mig såpass säker på digitala medier fångar jag också upp ungarna i deras intressen. Vi gör ett eget radioprogram, sa jag till flickan. Går det  verkligen?, svarade hon. Jag vet hur man gör, öva nu under helgen så planerar vi nästa vecka, det kommer att bli skitbra!

Jag är i ett nytt sammanhang nu, fritids, jag längtar ibland efter tonåringar igen och mitt bildläraryrke , men i detta har jag som mest nytta av alla mina kunskaper som jag byggt upp inom IKT. Dessa kunskaper gör mig även lyhörd inför annat som händer på nätet, när jag själv också är en del av det som händer där. Du får också plats.

Jobbar vi tillsammans hjälper jag gärna dig. Liksom jag vet att andra följare här på bloggen gärna hjälper sina medarbetare. Det är tillsammans vi blir riktigt bra.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s