digitala vardagsproblem

Vilka härliga dagar, skönt att få vara hemma och skrutta. Man bemöter vardagens problem med nya friska tag när man vilat ut sig lite. Redan idag var det dags igen när blinkersen på höger sida slutade att fungera och även lät lamporna lysa efter att vi stängt och låst bilen. Min man och jag fick klura ut detta. Jag föreslog snabbt att man kanske skulle kunna tuta några gånger, vilket skapade lite irritation. Konstiga problem kan ju också ha en konstig lösning? Det var så jag tänkte men har full förståelse för att man kan tappa tålamodet inför detta, speciellt när man levt ihop ett tag.

Just nu försöker jag anamma det här med datalogiskt tänkande och som ni kanske anar är det inte helt lätt för mig. Jag provade mig fram. Okej , bilen har inte fått veta att den ska stänga av lamporna på höger sidan. Någonting i algoritmen har blivit fel, vilka åtgärder är gjorda som kan ha påverkat detta? Det visade sig, om det nu stämmer, att jag låst upp bilen med vår elnyckel på höger sida, gav nyckeln till min man som körde och som sedan låste bilen på vänster sida.

Vi provade att låsa på höger sida istället. Då slocknade lamporna. Alltså jag fattar inte mycket av det här, men har man löst det så är det liksom inte så himla noga vad som är vad, bara att det onda gick över. Det kommer ju snart en ny strid med nått tekniskt, menar jag. Var det kanske bara en slump, jag vet inte?

Jag fick ändå testa att lösa ett slags programmeringsproblem med strukturerat, datalogiskt  tänkande, och tänker vidare att jag måste ju ändå vara hyfsat vältränad på detta med tanke på hur många gånger jag lagt ifrån mig mina nycklar, plånbok och mobil?  Då får man gå tillbaka i minnet och försöka klura ut var någonstans i händelseförloppet man kan ha förlagt sina grejer. Inget ont som har nått gott med sig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s