hur man ska vara

Jag erkänner att jag är väldigt nerdig på många saker  För mig har det blivit en viktig del i livet och hjälpt mig att fokusera mer på lösningen än på problemet. Det är lätt att tycka och tro att man gör det, men det är väldigt svårt att sortera när man är låg och det är nånting som man aktivt måste lära sig själv. Jag får i alla fall kämpa väldigt mycket med det. Alla spontana tankar man får är i grunden negativa, så är det för alla, det är ett föråldrat signal system som talar om för oss att vi kan vara i fara. Där finns ingen förståelse för skillnaden mellan att möta en riktig dinosaurie och en bitsk kollega på jobbet, det måste man programmera in själv så att man reagerar i lagom proportion till faran.

Just nu bearbetar jag mitt nya yrke fritidspedagog. Jag gör det genom att läsa arbetsannonser där man söker just fritidspedagoger, det är ju alltså här nerdigheten kommer in. Jag har ingen avsikt att byta arbetsplats utan jag har snarare ett behov utav att få en vidgad bekräftelse på vad som förväntas av mig, och hur jag förhåller mig det. Vad ska jag fokusera på, hur ska jag vara? Vilka krav tillmötesgår jag i nuläget? Det handlar om att få motivation och drivkraft till utvecklingsområden, som också är en framgångsfaktor som leder till ökad attraktion på arbetsmarknaden och stärkt självkänsla för det man gör och har kapacitet att göra. En win-win helt enkelt. Du borde prova.

För fem år sedan gjorde jag likadant, fast då som bildlärare. Det gav en morot att omprioritera och ändra förhållningssätt. Idag, med de digitala möjligheter som finns till information och kommunikation kan man inte stirra sig blind på sin egen lärarinsats på den egna skolan, utan se dig själv som en representant för läraryrket i Sverige. Var befinner du dig och hur ska man vara?

 

Vi söker dig som har förmågan och viljan att ta tillvara på elevernas nyfikenhet och lust att lära. Du känner glädje att få vara med och stötta eleverna i deras utveckling och att ge en god omsorg med stor trygghet för eleverna. Du ska ha viljan att arbeta i arbetslag där du med andra pedagoger, föräldrar och elever jobbar för att skapa en varierande och utvecklande tillvaro för eleverna. Som person är du ansvarsfull, positiv och engagerad. Du har många idéer och lätt för att ta egna initiativ. Du arbetar efter vår värdegrund.

Du är väl förtrogen med gällande styrdokument. Du ska ha grundläggande IT kunskaper. Du ska behärska svenska språket såväl i tal som skrift.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s