och de nominerade är…typ alla

Jag leker med tanken  vilken kategori som passar mig bäst för nominering till Borås bildningsgala 2016. Allting får man ju tag i själv, på nått vis. Årets pedagog låter ju onekligen lockande, men jag tycker kriterierna  är lite väl klena, eller?

Skärmavbild 2016-03-25 kl. 18.44.09

Det här är väl ändå ganska rimligt att  begära av samtliga pedagoger på en skola 2016? Rentav krav? För vad står det i lgr11 och de riktlinjer som läraren ska tillgodose under övergripande mål?

Ordet förmåga blir kanske också lite luddigt i sammanhanget, antyder potential, vilket är aningen svårt att mäta? Kan bli lite godtyckligt tänker jag. Vem vill ha det priset då?

För mig är årets pedagog en lärare som kan påvisa effekterna av de av val man gör, hur man prövat och omprövat sin erfarenhet och vilken forskning man tillämpat och omformat i det egna sammanhanget. Att dessutom dela med sig av det är en självklarhet. Det skulle jag tycka vara intressant att få ta del av och jag tror även att det skulle påverka oss andra att nyttja vår tid bättre och mer effektivt, man måste ju hela tiden ha elevens kunskapsstegring i fokus och kriterierna ovan antyder ju hur komplext det är. Det är många faktorer som spelar roll där man även kan uppleva en enorm maktlöshet. Då är ju årets pedagog även en lärare som lirkat sig förbi dessa hinder och hittat möjligheterna. Det ligger mycket strategisk arbete bakom sådana framgångar, som leder till hållbart lärande för eleven. Jag hoppas innerligt att dessa lite mer knorrade kvalitéer kommer att framhävas, lycka till!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s