Vad som helst kan hända!

Vaknade upp med Micke Gunnarssons morgontankar, på instagram alltså. Han skrev om landet ingenstans, där man står inför vägval utan att veta riktigt vart man är på väg. Jag är alltså inte ensam om att känna så.

Jag skickade en vänförfrågan till Micke Gunnarsson i fredags. Jag skickar ofta det till personer jag inte känner, och väljer ofta de som har minst tio gemensamma vänner. Han frågade hur våra vägar korsats, och jag svarade att det har dom inte, än. Självklart har många stunder då jag känner mig asjobbig, too much, pinsam, töntig, jagfixerad, inyourface – men tänker också lika ofta att nån måste ju vara som jag, det är ju lite kul ändå. Det händer grejer. Facebook är ju lite minerad mark där vuxna med olika vuxenprinciper basunerar ut hur det ska gå till på fejan, vad man ska skriva och hur, och vilka vänner man ska ha och så. Mitt flöde hade varit väldigt litet om jag bara skulle ha mina riktiga vänner där, och dessutom ganska ointressant eftersom alla statusuppdateringar skulle jag redan känna till.

Nåväl tillbaka till ingenstans, där jag befinner mig just nu. Nu kan vad som helst hända och nu när jag är lite såhär medelålders så känns inte det alls kul, nu måste valen begrundas nogsamt för man har liksom inte råd att prova sig fram längre. Åren går och man vill ha nått att blicka tillbaka på med stolthet.

Jag kan också tänka att man blir väldigt blind för sig själv. Så mycket fint som hänt, så mycket jag lyckats prestera och utveckla, vilka kunskaper jag har tänker jag när jag skriver på lite olika jobbansökningar. Egentligen borde ju en kommun ha speciellt anställda för att besöka skolor och se vilka kompetenser som finns bland personalen och se till att den nyttjas rätt så att den kommer fler till gagn. Lite sådär kan jag tycka inför att en person har mandat, rektor, lätt hänt att den mänskliga faktorn tränger sig på tänker jag.

Jag vet inte vad jag vill. Det har kommit erbjudanden och möjligheter  och fler är på väg. Kanske blir jag bildlärare igen, kanske släpper jag bild helt och hållet och går in för IKT? Kanske är jag fritidspedagog som utvecklar minecraft i undervisningen och kör fredagsdisco? Kanske vill jag inte vara i skolan längre eller så är jag en del av en skola i framkant och startar makerspace och fortbildning i estetiska lärprocesser? Jag är kanske färdig med bloggen nu, jag kommer kanske inte längre? Skriva en riktig bok istället? Vi får se. Vad som helst kan hända.


2 reaktioner på ”Vad som helst kan hända!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s