för den nyfikne

Det har varit ett tungt år på många sätt. Ska bli skönt med en paus. Nu har jag gjort min sista arbetsdag för den här terminen En dag fylld med midsommarfirande, närmare tjugo kransar har jag flätat. Jag kände nog ändå att jag har en hel del batteri kvar när jag krängde runt med fritidsbarnen och sjöng mig hes kring en utvald björk på skolgården. Och för det är jag också så tacksam för alla som puffar mig framåt, och fyller på mig med positiv energi, inte minst mina nya kollegor.

Mycket har jag lärt mig eller omprioriterat. Tänk att jag skulle  v i l j a  lära mig spela pokemon, det var lite otippat. Nu ska det bildas klubb till hösten. Sen räcker det tydligen med att ordna  e t t  disco  e n  fredag för att starta en tradition på fritids, också en erfarenhet.

Under sommaren gäller det att bunkra upp med superkrafter inför hösten. Då ska drygt 70 barn börja förskoleklass, och 60 av dom ska till fritids senare under dagen. Där kommer de att träffa mig. Jag kommer att arbeta som fritidspedagog på förskoleklassens fritidshem och jag har under senaste veckan träffat flera av de nya f i n a barnen på inskolningssamtal. Det har känts bra att få hoppa in i en välbekant kostym igen, inte så mycket skillnad från att välkomna nya sjundeklassare faktiskt. Bortsett från att de är kortare, har mindre tänder och att nån enstaka föredrar att ha hela mötet u n d e r bordet, men då är det ju bara att glatt krypa efter. Ska det skolas in så ska det, man kör liksom med lätthet all in i det man behärskar och det är skönt att slippa vara så stelbent som man ju är i allt nytt som kommit farandes.

Inget har blivit som jag tänkt mig men just nu är detta mitt uppdrag och då har jag skyldighet att lösa det på bästa sätt.  Jag vill också självklart. Mitt nya gäng i förskoleklassen har ett pepp som är smått magiskt. Det kommer att bli ett häftigt år! Som en slags komplettering kommer jag även att få arrangera en utbildningsdag tillsammans med förstelärare i bild och utvecklingsenheten Borås stad under temat estetiska lärprocesser i fritidshemmet. För jag saknar ju verkligen mina tonåringar, min undervisning, min bildsal och att vara bildlärare, det är liksom min grej.

Jag har också förstått att jag är bra på att ge andra styrka och då fortsätter jag det genom det här projektet med utbildningsdagen. Det är ju också viktigt för mig att inte alltid agera som privatperson som råkar vara bildlärare, utan att man ges ett uppdrag. Just utbildningsevent är någon som intresserar mig och som jag tror att jag kan axla väl, och även bli en form av skolutvecklingsprojekt för mig. Jag tror även att det växa och bli en häftig grej även för esteter.

Jag har också en idé om ”konstnärlig skolutveckling” som jag hoppas kunna genomföra, gärna tillsammans med någon av mina kollegor.

Så är det. Det blir vad man gör det till, eller hur?

Nu är det semester!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s