Säsongstart för #bildchatt

Skärmavbild 2016-08-31 kl. 21.25.13

Som bakgrund var det egentligen ren slump att vi möttes på sociala medier. Nån ställde frågan ”var är alla bildlärare?” och jag var en som svarade ” här är jag”. Vi möttes senare i en egen fb grupp och startade vårt konto @bildamnet på twitter. #bildchatt var ett faktum :-). Det har gått två år nu, och kanske känns det som en självklarhet i flödet men för oss bakom ridån  har det varit hårt och stretsamt arbete. Inte helt enkelt att hantera när det bara är vi själva som poppat upp i diskussionen. För att inte tala om de veckor man diskuterat med sig själv och haft två konton igång samtidigt :-). Allt för syns skull, för att vi tror att det leder till nått gott om andra uppmärksammar våra ämnesdiskussioner. Vår ämnespassion. Och det gör det.

Jag vågar påstå att det var vårt lands främsta bildlärare som deltog i #bildchatt under säsongsstart, med reservation för att nån glömde eller inte kunde delta.  Kunskapsnivån är hög men ändå ödmjuk inför frågeställningar och nyfikenhet. Det är tungt att vara bildlärare. Jag är så oerhört yrkesstolt över alla er som orkar lite mer utöver det vanliga, tillsammans gör vi det stretandet värt något! Vi tillhör en yrkeskategori inom lärarkåren där inget är självklart gällande förutsättningar för att lyckas med vår pedagogiska insats, att kunna söka karriärstjänst eller ens att ges högre lön. Därför är våra röster tillsammans så oerhört viktiga, speciellt om de är positiva, kreativa och nytänkande. Tyck vad du vill om det men så är det, så blir vi starkare. Därför har vi #bildchatt.

Jag kommer att sammanfatta kvällens diskussioner i annat inlägg, jag blev bara så .. ja mjuk av den kärlek jag känner för alla er som kämpar på och vill nått med ämnet. pepp till er! Superstolt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s