att hantera att lång korridor

Jag arbetar på en helt nybyggd skola och kanske är det alla mina lärarår som gör mig drillad att så lättsamt leta fel överallt. Nått jag aldrig riktigt vänjer mig vid är korridorerna, och min nya arbetsplats har en superlång sådan, som liksom binder ihop skolans alla delar. Eftersom jag arbetar i förskoleklass ska jag också längst bort och måste promenera nästan hela sträckan. Varje morgon och senare flera gånger per dag möts jag av två toaletter som avslutning på korridoren. Hur tänkte dom här egentligen, med planlösningen?! Man har flera hundra meter på sig att glo rakt in i två toaletter?  För i förskoleklass är toadörren sällan stängd, inte ens med en liten besökare. Det får liksom arbetsdagen att kännas en smula oglamorös. Inte så bra tänk där, anser jag.

När man ska åt andra hållet är det lika illa tycker jag. Det är ju alltid trevlig att möta kollegor men när man har flera minuters gångavstånd innan man egentligen träffas, då blir det lite knivigt känner jag. Hur ska man hantera det? Det finns ju forskning på att en för lång ögonkontakt oftast slutar med sex eller bråk så hela korridoren borde kanske ses som ett enda stort tillbud där man riskerar att hamna i onödiga konflikter och andra konstigheter? När man bara försöker sköta sitt jobb. Så hur tänker dom egentligen, de som tycker att korridoren är skolans nav? Tänk om.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s