fredagstanken

Fredag igen. På jobbet hade jag lite svårt för att dölja hur skönt det är att sluta redan klockan ett och dessutom inte vara tillbaka förrän på torsdag nästa vecka, för nu ska jag vara föräldraledig. Lika bra att rycka upp sig och lära känna sina egna barn lite grann, tänker jag, nu när debatten blossat upp igen om att det är dåligt fostrade barn som förstör svensk grundskola.

Jag tänker också att vi inom skolan behöver bli bättre, tydligare  och modigare med att förmedla vilken komplex verklighet vi har. Ge exempel med lösningar och svårigheter. Insändare kring skolans syndabockar saknar väldigt ofta rader om de svårigheter som många barn kan ha och vilka uttryck det kan ge under en skoldag. Om man då göder en bild av att dessa barn är dåligt fostrade så lär ju inte det leda till större tålamod och vuxenansvar i omgivningen och framförallt inte den kunskap som man hela tiden måste underhålla sitt pedagogiska ledarskap med.

Tänk på vad du delar.

 

 

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s