VR som utbildning?

Ägnar fredagskvällen åt att fantisera fritt kring VR, virtual reality. Mina egna barn blev helt sålda på detta när vi besökte Kungsbacka makerday i våras och de pratar fortfarande om när de  ”klappade riktiga fiskar”.  Det är ett riktigt häftigt digitalt verktyg och det får mig att fundera kring om det är möjligt att skapa animerade virtuella rum för att träna undervisningssituationer? Istället för att träna på riktiga barn, och låta det gå ett par år och generationer innan man får till det? För att komma åt strategier för inkludering? Skulle det funka?

Jag tänker mig att man tar på sig VR cyklopet och kommer in i ett klassrum och genom den virtuella situationen där blir medveten om varför vissa elever beter sig som de gör, och successivt bygger upp en kunskap som kan vara värdefull i det riktiga klassrummet. Vilka behov finns det i elevgruppen och hur bygger jag strategier som lärare för att få undervisningen att fungera och bli effektiv? Det kräver ju att man även måste kunna styra situationen med rösten. Men visst hade det varit häftigt! VR certifierad pedagog. 🙂

Kanske finns det nån där ute som vill pilla med detta?

 


2 reaktioner på ”VR som utbildning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s