Fock jo!

Jag antar att allting går i trender, och just nu har har våra sexåringar anammat uttrycket ”fuck you”. Plus att de pekar finger. En klok kollega gav mig en idé att börja från basic så när ämnet kom upp under en samling valde jag att förklara vad uttrycket betyder, och då menar jag på svenska. Vad betyder dra åt helvete? Det blev ett sus i gruppen när jag förklarade att det är så grovt som att be någon dö, att försvinna, att man aldrig mer vill ses, att man önskar det allra värsta ska hända den personen.

Självklart ska ju så många vuxna som möjligt involveras för att bryta detta men problemet idag är att vi lever en stor del av våra liv i cyberspace där vuxna på youtube får jättemånga följare och likes genom att upprepa fuck you i var och varannan mening. En pojke tog upp det här. Jag svarade. Ja det möjligt att han säger så i sitt program för att det ska vara så där, men vi är här och vi ska vara vänner och trivas tillsammans och då säger man inte så till varandra för då blir någon ledsen.

Förbjud inte barnen att vara på internet, lär dom skillnader. Lär dom hantera nätet, för det är fantastiskt när det är bra, och lär dom att uppföra sig i sociala sammanhang IRL. Båda är viktiga kunskaper. Så tänker jag.


En reaktion på ”Fock jo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s