2017

Kanske är det min mans grekiska påbrå som gör sig gällande när han samlade barnen vid frukostbordet och påminde om att det nya året kommer att bli ett riktigt jäkla pissår. ”Tänk så, så blir ni inte besvikna utan överraskade!”uppmanande han. Vi har alla våra små nyanser för att tackla motgångar och att se guldkornen i det lilla och oväntade är väl det bästa framgångsrecept man kan ge sin barn? För det var ju så han menade, även om jag kanske hade uttryckt det annorlunda.

Det ligger väl nåt i det där att aldrig förvänta sig något men ser jag till mig själv så har jag skalat av så mycket drömmar och förhoppningar att jag vet inte riktigt vem jag är längre eller vad jag tycker om eller vad jag ens kämpar för och vill med livet? Det gör så ont att känna efter att jag har slutat med det. Jag bara gör.

Jag har lagt ner väldigt mycket energi på mitt arbete, jag har alltid haft ett engagemang för skolan och jag tycker det är svårt att inte ryckas med när man arbetar med barn och ungdomar, i strävan efter att göra det bättre för dem. Det finns ju en förhoppning hos eleverna som man vill leva upp till, och också har makten att göra något åt. I den ambitionen fastnar man dock överallt med reflektioner kring innehåll, undervisning, ledarskap, kommunikation, organisation..tankar som jag också har förmedlat här via min blogg. Och försökt att göra det på ett kul och tänkvärt sätt, så att du också kan skapa ringar i din verksamhet.

Nu väntar jag med spänning kring vilka överraskningar nästa skitår kommer att bjuda på men jag kommer själv inte att dela med mig så frikostigt på ett tag. Jag har tappat syfte och mål med det. Om det ändå bara ska leda till personlig utveckling så kan jag ju lika gärna göra något annat ett tag. Jag har ju ändå bloggat i fyra år. Dags att prova nått nytt?

Hoppas det blir bra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s