Monsterskolan

Jag har under veckan påbörjat min monsterskola, mina kollegor är nyfikna på detta men det är lite under improvisation…Det låter  bara så fränt tänker jag, monsterskola! Vem vill inte gå den kursen?  Jag körde igång utan att ha en aning om vad det egentligen ska mynna ut i. Varför inte, och det skadar ju inte heller att bygga innehållet tillsammans med sina elever?

Första lektionen i monsterskolan fick alla varsitt häfte. De klistrade en namnlapp på framsidan där de skrev sitt vanliga namn och sedan sitt monsternamn. Hade man svårt att komma på sitt monsternamn kunde man dra lott, en för en egenskap t.ex. blodtörstig, huggtandade eller ormväsande och en för varelse t.ex .vampyr, varulv eller zombie. Plötsligt hade vi ett klassrum fullt av blodtörstande varulvar, fisluktande spöken och ormväsande blobbar..? Ja man har ju typ fem minuter på sig att förbereda sin verksamhet och kommer inte alltid till sin rätt, men flera av flickorna tyckte om att vara en blobb, vad det nu kan vara?

I sitt häfte fick de sedan rita av sig själva som monster. Efter det spelade vi plantvsmonster, som är lite poppis bland barn. Jag tog även fram en bok och läste om zombies. I vanliga fall är det ganska svårt att läsa för våra barn, de kommer liksom inte till ro. Den här gången satt flera på helspänn. Många kunde mycket om zombies och de kommenterade texten och hade inga svårigheter med läsförståelse eller att göra kopplingar. Och det gäller alltså elever som man annars kanske lurar lite på vad egentligen förstår och kan.

Efter det var det några som tränade på att kontrollera sina kroppsrörelser, genom att stappla runt som zombies.

Det är samma gamla vanliga innehåll, men i annan kontext. Man behöver liksom inte slå knut på sig själv, bara vara lite öppen för nya uppslag.


2 reaktioner på ”Monsterskolan

  1. Så jättebra det här konceptet Malin! Att äntligen hitta ett intresse för de som annars inte nappar på något, helt fantastiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s