Nuläges rapport

Det har gått några veckor nu sedan jag fick tillbaka rollen som bildlärare på högstadiet. Allt har varit så förberett, eleverna följer den planering som min föregångare satt i verket. Bara att hoppa in. Toppen, verkligen!

Men det ger också en känsla av att vara vikarie, så nu när den första #nypåarbetsplatsförvirringen har lagt sig är jag sugen på att undervisa på mitt sätt. Jag lånade ut allt mitt arbetsmaterial kom jag på, jag vågade inte tro att jag skulle vilja eller orka komma tillbaka till bildlärarjobbet. Det är mycket smågrejer som jag saknar, den där enda lektionstimmen som behöver synkas med de andras fortsatta arbeten innan inlämning. Att snabbt kunna välja nått och visa ett exempel. Minnet har jag kvar med alla exempel man påtat ihop är borta. Kanske lika bra.

Jag bygger en ny blogg och gjorde en enkel extra övningsgrej med eleverna idag, passar i många åldrar och tar en lektion att göra. Finns på nya bloggen bildsal 711

Skärmavbild 2017-03-13 kl. 09.18.18Till sist hoppas jag att fler är taggade för bildämnets dag den 28 April och börjar fundera på vad man vill dela med sig av. (Jag ska skriva mer om detta i annat inlägg)

Själv tänker jag fortsättningsvis även dela upplägg på Lektionsbanken – ett bra alternativ även för dig som kanske inte vill ha egen blogg men ändå dela värdefulla bildlektioner.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s