Hård skorpa, mjuk fyllning.

Under våren har jag haft speciellt en klass som varit väldigt avig mot mig. Det är ju inte så konstigt när man kommer som ny lärare mitt i terminen och de allra flesta klasser har haft nån liten dipp när de insett att bytet är definitivt.. Inte så smickrande kanske men så är det med oss människor, vi gillar egentligen inte förändringar. Ett lärarbyte innebär nya ögon på sig själv, vilket alltid är bra men som också ställer krav och rör om bland förväntningar. Men det är sällan något som är riktat direkt mot mig som person, förutom kanske i den här klassen? Kommentarerna har duggat tätt och de har varit hårda och elaka. Det har känts ganska uppenbart att jag upplevts som pest och pina. Jag har inte gjort nån stor grej av det, ibland är det bara tålamod som gäller och man får invänta barnen tills de är redo för den förändring som har skett.  Men det klart att man påverkas när så många är så missnöjda med allting hela tiden och öppet visar nästintill förakt.

Idag gjorde vi de sista grejerna och sedan la jag fram randiga papper och föreslog att det kunde vara bra för dom att skriva av sig lite kring hur terminen har varit.

Krasst nog hade jag inte tänkt att titta igenom deras utvärdering. Jag förutsatte att det skulle stå en massa dumt och elakt. Men när en lapp trillade ner på golvet och öppnade sig så jag såg vad det stod blev jag nyfiken och läste alla.

Alltså det var inget översvallande kärleksfullt men det stod ändå väldigt fina saker på nästan varje lapp, med fokus på vad de hade uppskattat, med mig. Där ser man. Man ska vara försiktig med att tro att man vet, eller hur? Synd att tiden rann iväg för oss, det hade ju kunnat bli riktigt bra.

En erfarenhet att ta med sig till nästkommande grupper där man är ”asjobbig”. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s