Superslutet

Trots att varje pling i telefonen ikväll betyder att jag gjort nått fel är jag ändå överlag väldigt nöjd med allting. Fyra fel i betygskatalogen kanske tycks mycket och väldig tålamodsprövande för expeditionspersonalen, men själv tänker jag att fyra är ju väldigt nära noll när man satt närmare 390 betyg. Efter femton veckor är allt för många elever inte mer än ett namn på ett papper tyvärr, men jag tycker ändå att jag har skapat mig en hel del lite djupare relationer. Eftersom relationen är viktig har en del av det arbetet genom åren mynnat ut i ett flertal arenor på sociala medier där man har chans att lära känna mig. Det är alltså inte mitt eget bekräftelsebehov som ligger bakom det utan snarare för andra att hitta gemensamma nämnare och känna sig tryggare med mig som person. Det passar inte alla och jag får sällan likes, men man märker ändå väldigt tydligt att det påverkar positivt om man ger möjligheten att smyga på mig och bilda sig en egen uppfattning om vem jag är. Därför har jag även under våren anammat ett nytt medie musical.ly.

Jag är särskilt nöjd med niornas superselfies. Det var egentligen tänkt som en kul grej inför deras avslutningsmiddag, men nu vill jag starta en tradition då alla nior avslutar sin utbildning med att göra en superselfie dvs en selfie med superhjälte tema. En kollega peppade mig senast idag om att eleverna gillat den här uppgiften. Ja de lär de få göra, för jag ger inte upp den här grejen. Det är bara så kul, se själva:

Till hösten kommer det att finnas mycket att skriva om. Dels kommer jag att ingå i ett samarbete över nätet med några andra bildlärare,  som vi kallar bildpepp. Ett projekt som kommer att handla om bloggande bildlärare och ämneskonferens över nätet. Jag har väldigt mycket nya uppslag till bildarbeten, våra nior ska bl.a besöka Auschwitz, och det blir i vanlig ordning en blandning med digitala inslag som en viktig del av undervisningen. Jag kommer att leda elevrådet vidare på min nya skola och har idéer kring det. Min master utbildning fortsätter och jag hoppas att jag orkar med det tempot för den betyder mycket för mig och framför allt kanske de kloka ambitiösa tjejer som finns vid min sida där.  Jag trivs också väldigt bra med min nya klass och mentorskollega, arbetslag, eleverna och alla vuxna runt om mig på skolan som får saker och ting att funka smärtfritt. Jag ser även väldigt mycket fram emot att besöka skolsmedjans afk i varberg nästa vecka och vet att jag där kommer att bli påfylld med nya tankar, idéer och den energi man behöver för att ge sig på att forma sin skola i framkant. I sin helhet känner jag att jag kan gå på ledighet om en vecka och bara ha positiva saker att se fram emot i augusti, att riktigt få längta tillbaka, och det är stort i min värld. Jag är så tacksam för det!

Då återstår det bara att dansa in ledigheten som närmar sig och tacka för allt peppande det här året.  Hoppas att du forsätter att följa mina texter till hösten och tills dess jag önskar jag dig den finaste sommaren!

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s