bildmalins fredagsrapport

”Jag är inne på din hemsida nu, finns den där?”, är en fråga som kommer ofta från eleverna. Jag hade lagt en extra uppgift på den interna plattformen, inte min personliga blogg, men numera får jag liksom gilla läget att alla vet hur jag tampas med olika perspektiv av läraryrket och eleven var halvvägs igenom en ganska tung text kring elever som inte vill vara i skolan. Så är det. Men jag har slutat vara rädd att mina publika texter inte ska passa alla åldrar, av erfarenhet vet jag att mina ungdomar sällan orkar läsa så mycket och helst också lämnar vuxenansvaret åt just oss vuxna.

Jag har som vanligt en massa kul på gång, även om jag har känt mig lite sliten under veckan. Niorna har ruvat färdigt på sina bildanalyser, några har varit iväg på studiebesök i Auschwitz då jag skickade med ett foto uppgift. Andra gänget behöver en färg paus nu och nästa vecka ska de få göra porträtt med inspiration av Sandra Silbersweig.

Åttorna har mys att se fram emot. De ska få sina popcornbägare fyllda med popcorn, vi ska kolla på en liten film de aldrig har sett och förmodligen aldrig kommer att se igen. Den då Andy Warhol käkar en hamburgare på Burger King 1981. Popkonst när den är som är som bäst, en och annan reflektion kring ”själv publicering” kommer att hinnas med. Hur tänkte Warhol där egentligen? Sen ska de utvärdera varandras popcorn bägare och med fokus på den positiva feedbacken ska förhoppningsvis alla i gänget stärkas att utförligt vilja beskriva arbetsprocessen i loggboken.

Sjuorna är svårast just nu. Där får jag räkna med att bara härda ut ett tag till. Men de är oerhört produktiva och jag matar dom med arbetsuppgifter i färglära som små hungriga fågelungar. Men om det blir nått vettigt vet jag inte, vi lär känna varandra i kaoset i alla fall. Och det är ju väldigt värdefullt. Det märker man när de äldre kliver in.

En vecka kvar sen kan man ta tag i alla högar och todolistor. Glöm inte att studiedagarna också ger tid att förundras och vara stolt över vad man faktiskt gör under en arbetsvecka i skolan. Fantastiskt!

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s