fredagsmysare

För många år sedan hade jag en klass i slutet på fredagen som bara kändes urholkande. Vi var alla väldigt trötta, det var bråk och dålig stämning  och alldeles för högt i tak. Sådär så att jag småsprang till bussen hem med gråten i halsen full av tvivel på mitt yrkesval. Ingenting jag gjorde dög eller fungerade särskilt bra.

En fredag innan lektionen skulle börja skrev jag FREDAGSMYSARE på tavlan innan eleverna kom in i klassrummet. Jo, dom blev nyfikna. Tillräckligt för att jag ska skulle få en syl i vädret. Jag berättade då att jag blivit en smula besviken och att det kanske gjort mig lite extra uppskruvad eftersom min sista klass på fredagen, dom brukar ju jag kalla för mina fredagsmysare. ”Ni är extra viktiga och speciella. Vi slutar den här arbetsveckan tillsammans och det är ju jätteviktigt att vi går härifrån och känner att vi har haft det bra och mysigt och roligt, och att det inte handlar om att inte göra nått eller få sluta tidigare. Ni är ju mina fredagsmysare!”

Eleverna blev roade och  smakade på ordet och kände att det nog var nått för dem, att vara bildmalins fredagsmysare? Det funkande i all sin fånighet, men hade förstås ett väldigt gott syfte.

Året därpå blev det så att  samma klass hade bild igen sista lektionen, och då var det här uttrycket helt etablerat. ”Har du sett på schemat, vi ska vara dina fredagsmysare igen!” De pratade ofta om sig själva som fredagsmysarna.

Det är så mycket roliga och varma minnen. Jag har ju faktiskt fortfarande fredagsmysare, i år är det 8F. Dom är toppen!

Och jag känner mig varken trött eller sliten eller tvivlar på om jag vill tillbaka på måndag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s