äldre och visare

Länge har jag haft önskan att kunna publicera en gif på Instagram men har inte fattat hur man gör. Men så igår fick jag ett ryck och gjorde några efterforskningar. Sen förstod jag också att det finns appar för detta, så klart. Men man lär sig lär sig mer genom att ta den svåra vägen, tänker jag.

Nåväl appen heter File converter. I den klistrar du gif länken, se till att öppna originalfilen så du inte klistrar en länk till en blogg. Select your file, convert från URL och konvertera till videoformat MP4. Sen är bara att ladda ner och filmen hamnar bland videos i egna bilder.

Eftersom det är min födelsedag idag så tänkte jag att det kunde vara kul att publicera en gif dagen till ära, så sagt och gjort hittade jag en födelsedagstårta med en dansande kille framför. Jag tyckte det såg kul ut och på tårtan stod det ”forever yung”. Jo jag såg att det var felstavat men trodde inte att det hade någon betydelse.

Återigen har jag sån himla tur i flödet med vänner som petar mig åt rätt håll. Raskt kom frågan Yung? :-). Så jag gjorde en snabb sökning kring det där. Det visade ju sig att jag publicerat att knark håller mig för evigt ung typ. Ah suck, bort med det inlägget! Men jag bjöd första klassen på den här erfarenheten. Man kan inte kunna allt men man har chansen att stanna upp innan och undersöka, varför inte ta den chansen? Det är så himla lätt att man blir för naiv. Det är även syftet med att titta på fenomenet memes, som vi gör nu i årskurs 9. Och gif blir väl nästa grej kanske?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s