Välkommen till bildsalen?

Jag blev så himla stolt över en av mina tjejer idag, och även mig själv. Försöker landa i den känslan för det är tungt nu.

Som bildlärare har man så många elever. Själv har jag över fyrahundra. Vi har precis haft klasskonferenser och jag vet inte riktigt hur jag ska axla den informationen som getts där? Det är så lätt att uttrycka elevens behov men man kanske ska göra det i ett sammanhang, vad är rimligt att bemöta under förutsättningarna?

Det tycks också så självklart att alla elever ska klara av att gå till bildämnet? Alla barn som ska inkluderas, självklart ska hen ha bild. Eller barn som knappt kan ett ord svenska, men visst kan hen ha bild? Jag har ju redan så många elever. Jag ska fånga upp arton grupper i veckan och då också i varje klass ha nån som inte vill eller förstår varför hen är där eller inte kan kommunicera? Mig veterligen har jag aldrig någonsin tillfrågats om det känns okej för mig, så vem kommer på det här? Vad säger det om mitt ämne?

Plötsligt en dag kom hon. Kunde knappt ett ord på svenska. Jag var hyfsat förberedd men ändå inte.

Idag, några månader senare, gick vi igenom en uppgift i bildanalys, ett fotomontage. En svår uppgift, efter en lång genomgång med svenskt prat och diskussion. Jag hade skrivit ner uppgiften i ett blogginlägg. Hon och jag pratade enskilt om den, gick in på bloggen och översatte texten till två andra språk.. Knappt fem minuter tog det, hon förstod vad hon skulle göra och satte igång och det känns så himla skönt att ha kommit på en grej som underlättar och ger henne chans att göra rätt och bra.

Skärmavbild 2018-02-07 kl. 21.03.42

Jag blev väldigt stolt över henne idag, bra kämpat! Och stolt över mig själv som skapat vägen dit. För det är inte självklart.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s