Varför inte köra hela veckan?

bildveckan logo

För tredje året är det snart dags igen för bildämnets dag. Det har krånglat lite med datum, vi är ju ganska många bildlärare i Sverige och det har kommit lite synpunkter kring datum. Så jag tänkte lite. Varför inte köra hela veckan? Då har ju alla chansen att välja sin favoritdag och alla våra duktiga elever har också chans att delta!

 

Nu kör vi så det ryker, vecka 16 gäller även nästa år och året efter det.. Tanken är att sprida vårt goda arbete i sociala medier, att låta bildämnet märkas. Det är svårt att streta på själv, om vi stärker varandra med inspiration och pepp kan det kännas lättare.

Tänk också på att det är ju inte bara vi som ska få ta del av vårt arbete utan så många som möjligt för att bredda synen på ämnets innehåll och betydelse.  Loggan får brukas fritt i detta sammanhang. Publicera gärna även på samlingssidan Bildämnets dag , då det blir enklare för oss i det egna ledet att hitta vårt firande. Använd gärna #BILD2018 på twitter eller instagram.

Det bästa är att man egentligen inte behöver förändra så mycket utan kan i stort dokumentera och sprida det man gör under dagen/veckan. Sen kan man ju verkligen behöva äta tårta, som chefen borde bjussa på, eller få tanken att kanske låta hela skolan stanna upp och bara ha bild som tema? Men det där är en bonus, från dig som orkar och vill, inget man behöver göra. Vi gör redan så mycket bra som det är!

Inspiration kring hur du/ ni kan fira hittar ni på facebooksidan Bildämnets dag 

Några blogginlägg:

Bildlärarbloggen/ Åsa Fant:  https://bildlararen.com/category/bildamnets-dag/

Bildämnets dag och Vincent Van Gogh

som inspirerade  Backaskolan:

https://backaskolan08.wordpress.com/2016/04/22/bildamnets-dag/

LR ämnesspanar via Kristina Riilbe:  rbloggar.se/kristinarilbe/inspireras-av-varandra/

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s