omdömestider

Avslutar dagen med några bloggtankar, som inte alls är färdiga på nått vis. Borde kanske inte skriva överhuvudtaget, ganska sur och trött på alla omdömen som ska in på fredag. Det kan vara skralt på inlämningar i mina grupper, jag får jobba rätt hårt för att det ska rulla på. Förstår det inte riktigt, men jag verkar inte vara ensam om fenomenet.

Jag har flera ungdomar som kräver regelbunden återkoppling och individuella instruktioner i klassrummet vilket är ganska urholkande om inte min arbetsinsats leder till önskvärd utveckling. De flesta elever får ju väldigt lite feedback och återkoppling pga klasskamrater med olika anpassningar. En elev har ju också ett ansvar, men det är viktigt ändå att undersöka innan man varnar och låta eleven ge förklaringar. Man lär sig värdefulla saker vid varje sådant samtal.

Många elever blir väldigt skärrade när man förbereder på att det kommer att bli några rödmarkeringar i omdömet. Glappet mellan handling och konsekvens är tydligen en mognad som infaller ganska sent i livet? Andra elever får gjort tre uppgifter på en timme och inleder hårda förhandlingar. Det är nu det känns tungt att vara ensam i sitt ämne, med flera hundra elever. Ja, det är lite trist nu.

Men med ungdomar händer det alltid lite kul också. Som förslaget om jag inte kunde ha en bedömningsdag utan glasögon? Ja det hade kanske varit bra, även för mig?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s