bildämnets vecka måndag

Skärmavbild 2018-04-15 kl. 21.42.24Det är bildämnets vecka. Dags att poppa ut i sociala medier i syfte att skapa intresse och ökad kunskap för ett ämne som alltid får stå lite vid sidan av. Jag tänkte att det skulle vara vara värdefullt att dokumentera arbetsveckan på Instagram, så idag har jag publicerat femton bilder. Det kommer nära mig och det jag gör varje vecka, i egenskap av bildlärare på högstadiet

 

Jag har valt några av bilderna som jag vill berätta lite mer om

Skärmavbild 2018-04-16 kl.pngFörra veckan ägnade jag varenda minut åt att skriva omdömen. Det tar tid och jag behöver egentligen inte kryssa i alla kunskapskrav men jag tycker att det är viktigt att göra det. Det sätter bildämnet i ett annat ljus än att kryssa i , över eller under i nivå. Då hamnar man i det hantverksmässiga. Men de andra 8 kunskapskraven då? Dessa ställer till för oss, ämnet måste ses som kommunikativt även av andra. Att hela tiden ha styrdokumenten levande i allt man gör, underlättar dokumentationen. Det känns som ett underminerande beslut att ta bort delar av omdömet för mig som är bildlärare, ge mig färre elever istället! Ge mig en chans att göra rätt. Ge mig samma tid som andra lärare får för att rätta nationella prov.

Skärmavbild 2018-04-16 kl. 20.23.58Ljudnivån hamnar ibland nästan på 80 decibel. Ska jag behöva bli döv på jobbet? Jag blir väldigt trött och då tappar jag  lätt fokus. Sätt dig en timme med den ljudnivån. Lös femton konflikter under den timmen, tvätta bort en färgfläck och svara på 150 frågor av olika karaktär. Ta tio minuters rast och sen en timme till. Hade jag motionerat lite mer hade jag kunnat bli kustjägare, tänker jag.

Varför ska jag behöva ha helklass i ett praktiskt ämne?

Skärmavbild 2018-04-16 kl. 20.24.25

Jag var jättetrött när den här bilden togs. Och jag var inte speciellt glad heller. Nästan hundra elever har jag undervisning för på måndagar. Jag tänker inte på det. Man har vant sig.

Nä dagar som denna när man kommer nära sig själv och ser sina förutsättningar gör mig ledsen och jag hoppas på en förändring. Både för mig och dig. Kanske kan mina texter och bilder bidra till det?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s