bildämnets vecka tisdag

Avbrott för VAB idag. Mitt mellanbarn har brillor och undersöker ögonen regelbundet. Den här gången med pupill vidgande droppar och är halvblind resten av dagen. Jag har själv glasögon så jag vet hur trött man blir i huvudet av stirra på små bokstäver i fjärran. Så det blev en vilodag.

Man har alltid lite dåligt samvete för att man är hemma med sina egna barn, eller hur? Det jobbigaste samtalet man kan ringa, till jobbet för att berätta att barnet insjuknat helt ur det blå med 40 graders feber, kräktes i hallen precis när man skulle gå ut till bilen, fått en pil i axeln på skolgården eller skärt sig i örat på slöjden.. Ja du fattar, helt osannolika grejer. Men som händer med ungar. Jättejobbigt. Ibland ger jag upp och anger typ böldpest som skäl samtidigt som jag slänger på luren snabbt, ett bra knep för att få vara i fred. Då tänker alla att jag förmodligen är på väg att bli utbränd och är extra snälla när jag kommer tillbaka. Man måste ju tänka förebyggande också och se till att bli påfylld, det är en bra grej för att också må bra.

Nånting som fyller på mig, i egenskap av bildlärare, är ett fotoprojekt som anordnas av Lars Tunbjörks stiftelse här i Borås. Deltagarlistan är lite brokig men det är oerhört värdefullt att vi ändå är tre bildlärare på högstadiet som hakat på det här projektet, en unik möjlighet att lära oss mer om foto och föra in detta i större utsträckning i undervisningen. Jag har även fyra elever ur årskurs nio som är engagerade i detta. Projektet kommer att mynna ut i en utställning på Borås konstmuseum, men för min del är det erfarenheten i sig som är fantastisk och jag har redan flera idéer kring att arbeta med analys och ämnesbegrepp via foto. Och så är det förstås väldigt kul!

Jag gavs rådet att fota vardagsnära bilder och tänkte bjuda på några som jag har tagit inom ramen för fotoprojektet.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s