bildämnets vecka onsdag

Tillbaks till jobbet igen och jag fortsätter att dokumentera min vecka i bilder på Instagram. Jag tycker det är ganska lärorikt, och då menar främst för mig själv. Responsen utifrån är ju inte överväldigande men ändå några som har hört av sig. Jag har valt några bilder som jag vill berätta mer om.

Skärmavbild 2018-04-18 kl. 20.26.35Det är ju lärarbrist idag och jag som säkert många andra oroar mig lite kring vilka konsekvenserna kommer att bli. Jag har ju alltid haft många elever och väldigt sällan träffat på någon som kan påverka som faktiskt också gjort ett försök. Jag minns en chef för väldigt länge sedan som skrockade och jämförde med kinesiska pedagoger som tydligen kan ha flera tusen elever. Jaha? Men nu jobbar ju inte jag i Kina? Allting hittills den här veckan påminner mig om hur många elever jag har och hur illa det rimmar med det arbetssätt som jag förväntas bemöta mina elever med.

 

Skärmavbild 2018-04-18 kl. 20.23.00

För man måste ju verkligen vara överallt, se allt och det är omöjligt att överblicka en lärande situation ur så många perspektiv samtidigt.

Ändå gör man ett försök.

Man har nånstans fått för sig att det faktiskt är möjligt.

Saker som ingen har gjort. Barn kommer undan med felaktigt beteende hela tiden. De är för många.

 

Skärmavbild 2018-04-18 kl. 20.26.48Jag vill inte låta någon skugga falla över mina mentorselever, det är en mysig grupp som stretar på,  men det är kämpigt att vara mentor och bildlärare. Jag orkar inte engagera mig i allting och klasser kan vara som ett lotteri, en grupp sköter sig själva medan nästa tar all tid och kraft. Arbetsbördan kan variera oerhört. Dessutom är själva arbetsuppgiften ganska luddig då det egna samvetet styr arbetsinsatsen. Jag skrev ju precis att jag inte orkar engagera mig i allting, för verkligen vad som helst kan hända inom ramen för mentorskap.

 

Skärmavbild 2018-04-18 kl. 20.26.58

Dagen har gått i ett som vanligt. jag har nog haft ett tiotal  bedömningssamtal på väg till kaffeautomaten, i korridoren och på skolgården. Så inte så mycket kaffe idag, två koppar. Ett lite uppslitande elevärende på den längre pausen på eftermiddagen. Men också lärt mig hitta omdömena på Dexter och kunnat göra mig redo för utvecklingssamtal. I morgon blir också en lugnare dag. Tror jag.

Tack för att du läser – Ses i morrn då!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s