bildämnets vecka torsdag

Skärmavbild 2018-04-15 kl. 21.42.24Det är bildämnets vecka. Dags att poppa ut i sociala medier i syfte att skapa intresse och ökad kunskap för ett ämne som alltid får stå lite vid sidan av. Jag tänkte att det skulle vara vara värdefullt att dokumentera arbetsveckan på Instagram. Det kommer nära mig och det jag gör varje vecka, i egenskap av bildlärare på högstadiet.

 

Jag har valt ut några av dagens publicerade bilder som jag skulle vilja berätta lite mer om.

Skärmavbild 2018-04-19 kl. 18.13.33Jag älskar verkligen skolan. När jag liten var det en stor dröm att bli fröken, jag trodde inte riktigt att jag skulle klara det och så är det väl kanske även idag? Jag känner mig aldrig riktigt bra nog. Det är stort för mig att vara lärare, bland det finaste man kan vara faktiskt. Och bland det viktigaste man kan vara för ett barn. Det är en verksamhet med väldigt mycket kärlek, vilket innebär att man verkligen dippar och når botten jobbiga dagar. Jag har iaf väldigt starka känslor för det jag gör och de som jag har omkring mig. Jag blir väldigt glad av att se eleverna komma lufsande på morgnarna. Att de kommer tillbaka, man får en chans till. En bra början på dagen.

Kom på att det var knytblus manifestationen idag och fick snabbt arrangerat min scarf. Skärmavbild 2018-04-19 kl. 18.13.49Jag gjorde ingen stor grej av det men en och annan uppmärksammade detta. Jag tycker ibland att vi lärare är lite lama för att ta ställning, även jag kan vara löjligt diplomatisk med svängdörrar.  Men idag blev det faktiskt en improviserad knytblus. Det kändes väldigt bra.

 

Skärmavbild 2018-04-19 kl. 18.13.17Men att få tiden att räcka till? Jag har några ärenden framför mig som kräver fokus och det är egentligen min enda motivation till att städa. Jag störs inte alls av högar, böcker, gamla tepåsar och att ha sällskap av en halvt nerpackad platsgran på kontoret. Inte när jag ska planera eller skriva omdömen. Ska jag däremot fokusera på mina mentors elever, då vill jag gärna att grejerna ska stå i givakt. Så det laddar jag inför nu. Plus att det är skönt att ha lite struktur, för man hittar ju inte allt i röran även om man tror det. Det är väl mest för att man inte kommer ihåg det man inte hittar, tänker jag.

Dagen avslutades med ämneskonferens. Det är alltid givande att träffa en ämneskollega, Skärmavbild 2018-04-19 kl. 18.14.02det är som en barndomskamrat. Man plockar upp varandra direkt i samtalet, vi förstår varandras situation så väl. Tyvärr var det bara jag som uppmärksammat att det var ämneskonferens. Det kan förstås vara mysigt att bara vara två men jag tryckte ju i mig tre muffins och två chokladtoppar, det är ju snart badsäsong. Kvinnor har mycket att tänka på, jättejobbigt. Men mellan tuggorna fick vi igång ett bra samtal och hon skrattade gott när jag berättade om veckans projekt. Att manifestera bildämnet typ på egen hand? Ja så är det. Sån är jag.

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s