some hearts never break

Skärmavbild 2018-08-10 kl. 08.53.25

Jag har bestämt mig för att blogga ytterligare ett år, mitt sjätte.

Ja, jag fortsätter hoppas och tro att jag kan bidra med intresse och styrka för bildämnet i skolan. Heja mig!

 

Ett nytt läsår är på intåg och jag har funderat kring det under sommaren. Önskar att jag kunde beskriva det som spännande och förväntansfullt, men det är väl ändå ingen som går på det där? För några veckor sedan kom ett nytt schema på posten och det knöt sig direkt i magen. Jag känner mig osäker på hur jag ska orka och få lusten för detta fantastiska yrke att räcka till?

När jag berättar vad jag arbetar med mig får jag ofta till svar att det måste vara jobbigt att ha så många elever, tonåringar dessutom. Det är väldigt tråkigt att höra tycker jag, den här allmänna uppfattningen som finns att barn och ungdomar skulle vara så besvärliga? Jag vill hellre lägga fokus på ett schema där jag förväntas ha sex lektioner på en samma dag, möten med över hundra elever med olika förväntningar och behov, med fem minuter emellan. Hur jag med över fyrahundra elever ska rodda runt ett mentorskap och lyckas följa upp elever i samtliga ämnen, stötta och peppa och bygga en god relation med deras föräldrar som vill ha svar på fullt rimliga frågor men som ändå är så svåra på nått vis? Att jag vill och tycker det är viktigt att engagera mig i elevrådet men vet inte hur jag ska orka det med allt annat? Att få tiden att räcka till. Exempel på vad jag tycker är det jobbiga, det som kan få det att snurra till och skapa motstånd för att gå tillbaka.

Men väl på plats brukar det gå bra. Det är ju även tanken på ungdomarna som gör att jag vill tillbaka. Målet är även detta läsår att se till att njuta och ha roligt i stunden. Det är ett sätt att objektivt se förväntan på prestation efter de förutsättningar man ges. Kul kan man alltid ha och det behöver inte utesluta viktiga lärdomar. Det blir vad det blir.

Mantrat jag gör så gott jag kan med det jag får. Ja jag gör så gott jag kan med det jag får. Bättre förutsättningar ger mer men därav inget som kan förväntas av mig i detta nu.

Skärmavbild 2018-08-10 kl. 08.54.21

På´t igen då!

Don´t break your heart. Break a leg!

Publicerat av

bildmalin

Bildlärare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s