hjärteprojekt

Gladiators LogoBloggen är fem år och jag har designat ett ny logotype. Ett hjärteprojekt, för jätteprojekt utanför allt annat får man styra med hjärtat.

Orkar knappt skriva efter en intensiv jobbstart men fick en uppiggande påminnelse idag om bildämnets vecka. När ska den firas nästa år? Vilken beundransvärd framförhållning! Och det känns alltid så enormt häftigt att en idé som jag poppat ut i sociala medier faktiskt fått genomslag. Man kan visst påverka även om man är ensam! En behöver inte vänta på att andra ska få en lucka i almanackan,samtidigt, eller ork eller ens hitta en lokal. All respons, om än i pytteskala i sammanhanget, gör mig så glad och stolt över att jag provade den erfarenheten, trots att jante stod och suckade tungt i dörren. Tacksam över Åsa Fant som blev lojal partner i detta projekt. Fortsättningsvis finns det stort hopp om att det, via oss alla som engagerar oss i bildämnets vecka, blir riktigt bra i syfte att stärka bildämnet i skolan och peppa undervisande lärare!!

Jag är fascinerad av sociala medier och vad man kan åstadkomma där. Jag minns särskilt när jag träffade på en bekant och fick tillfälle att diskutera mitt engagemang för bildämnet. Jag hade då återigen bestämt mig för driva idén om bildämnets dag som en slags manifestation med hjälp av sociala medier i Sverige. Som sagt så hade jag några ögonblick där i början då jag nästan var lite skärrad över mitt val att plötsligt en dag trumpeta ut i alla sociala medier att nu var dags att fira bildämnets dag, ett lite annorlunda beslut att ta helt ensam? Så jag ville fråga om råd.  Jag visste ju att hon också drev sin hjärtefråga väldigt starkt och byggt upp en stor organisation kring det på nätet.

”Fast det är ju bara jag”, sa hon till min stora förvåning. En person bakom det stora skalet? Och eftersom ämnet för hennes organisation var lite känsligt berättade hon att hon till en början hade flera konton för att kunna starta diskussionstrådar. ”Det skulle du också kunna göra.” Jag tappade hakan. Jag är så naiv. ”Ingen hade vågat annars”, menade hon, ”prata om d e t, om ingen hade börjat, så jag fick chatta med mig själv innan det tog fart”. Ja, få vågar börja. ”Men se nu så många som strömmat in och vill berätta , stötta och dela med sig. Människor över hela världen”. Så är det. Och syftet var gott denna gång.

Jag har dock ännu inte haft tid att chatta med mig själv, därav lite svalt i egna trådar fortfarande. Det får ta sin tid. Men förundran vändes snabbt till beundran. Jag tänker ofta på det samtalet. Att en enda person kan påverka så oändligt mycket via nätet, på gott och ont. En sida på facebook är allt man behöver. Kanske sitter nån nu i trosor och t shirt och skriver några rader framför teven när ungarna har somnat, klurar på nya manifestationer eller att sadla om helt för att rodda en världsomfattande hjälporganisation?

Det enda jag vet riktigt säkert är att Bildämnets vecka firas vecka 19, 2019.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s