Vad tänker jag nu?

Jag verkar vara i skrivartagen idag. Det händer allt mer sällan att jag skriver blogginlägg, börjar kännas så introvert på nått vis. Man behöver träna på att få orden ur munnen också. Det är också svårt, varje reflektion ger insikter om hur kassa förutsättningar man har. Jag tänker att nya arbetssätt även borde genera nya ramar, men det har tvärtom resulterat i mer arbete och fler elever? Tankar om att jag kanske inte hamnar rätt med alla mina upptåg finns också. En är fri att tycka vad man vill om mina fredagsmysare, måndagshjältar, decibelligan och allt annat jag hittar på. Jag försöker bara hålla näsan ovanför ytan, överleva det här berget som jag måste bestiga varje vecka och sedan varsamt klättra nedför innan helgen för att inte slängas ut och behöva  ägna all ledig tid  åt att plåstra om mig för att vilja våga gå tillbaka.

För några år sedan tänkte jag att jag hade många elever, 350 då, och idag har jag snart hundra till. Och jobbar fortfarande heltid? Hur kan det skilja hundra elever på en heltid? Det finns inga reaktioner på det, inte ens från mig. Jag bara stretar på. Är jag trött och risig på jobbet, ja då frågas det om hemförhållanden, om jag påverkas av vintermörkret eller om jag kanske borde sluta plugga?

Med ett par lediga dagar i ryggen tänker jag att jag kan skriva hur orättvist allting känns, utan att verka utbränd. Utan det där sista desperata skriket av falsett i rösten. Jag börjar få nog. Men så länge jag är kvar i skeppet så kämpar jag med allt möjligt. Kidsen motiverar och inspirerar, ger kraft och ork, jag älskar att vara deras lärare men det måste till något annat också. Rimlig arbetsbörda, en morot – mer än personlig utveckling. Det har jag nog av. Så tänker jag nu.

På´t igen då. Skam den som ger sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s