bildanalys filmtrailer

Sitter och bloggar under lektionstid, men eleverna är satta i arbete och ingen verkar behöva varken hjälp eller stöd för att komma igång. De analyserar en filmtrailer utifrån en övning som jag knåpat ihop.Niorna har precis gjort egna trailers och åttorna har designat popcornaskar med filmgenre tema. Jag har valt att uppmärksamma Guldbagge galan som delar ut fina priser till svenska filmer. Många elever känner inte till detta, så det var ren tur – för mig är galan så självklar.

Jag har precis bivit klar med min MIK utbildning och samlar lektions upplägg som är kopplade till visuell kultur på en särskild blogg. Där kan ni nosa omkring om ni vill läsa om mitt mIk projekt.

Lektionsupplägget för bildanalys filmtrailer hittar du här  Vi har analyserat filmtrailern Gräns tillsammans i grupp och värmt upp inför kopplingar. Mina elever får arbeta i grupp om två, det är svåra grejer det här och tillsammans kommer man på bästa svaren och lär av varandra.

 

Publicerat av

bildmalin

Bildlärare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s