Hur sjukt är det inte?

Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra att ”det är helt sjukt att behöva ha så många elever!”. Jag stänger ofta öronen för det hjälper liksom inte att verkligen ta till sig hur mycket arbete det är nuförtiden att ha över 400 elever, med anpassningar och regelbunden feedback. Man blir trött bara av att tänka på det. Jag blir less på en organisation som förutsätter att man har en klass, eller max tre, när det pratas om föräldrainsyn och BFL. Att bara göra  e t t  omdöme per termin och elev där jag nogsamt avväger kunskapskraven innebär fyratusen klick i det interna systemet, och till det har jag kanske fyra minuter per elev? Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen, nya arbetssätt kräver nya ramar. Men det är ingenting som jag kan påverka, så därför tänker jag på det så lite som möjligt. Jag bara gör.  Så påminn mig hellre om hur sjukt mycket jag faktiskt hinner med och hur sjukt fantastiska grejer jag gör i min sjuka värld. Det är helt sjukt. 🙂

Mot jobbet nu då, en ny dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s