Hon och han?

Ägnar en liten stund åt att ögna igenom en utvärdering i årskurs nio. Med ett leende i hjärtat minns jag spontana reflektioner kring första frågan och hoppas innerligt att jag är en som har påverkat det förhållningssättet. Jag har nämligen ägnat så mycket energi åt att i tanke, bedömning, tillmötesgående inte sära på killar och tjejer. En resa som jag behövt i min personliga utveckling i yrket, och som jag nu hoppas även har präglat normer och värderingar i klassrummet.

Så vad är då första frågan undrar du kanske nyfiket? Jo eleven ska ringa in om hen är kille eller tjej. Jag använde tidigare en undersökning på en högskolekurs som jag gick i höstas och fick en antydan om att det skulle vara intressant att följa skillnaden mellan pojkar och flickor med följdfrågan varför jag inte lät eleverna ringa in sin medfödda könstillhörighet?  Eftersom jag nu fick stå till svars för att vilja dela in enkäten i ”pojk- och flick” fack så berättade jag detta för eleverna. ”Var det högskolan verkligen? ”Så gammeldags!” ”Vi är människor”.

Så nu sitter jag här med ett antal enkäter från tvåkönade elever. Det gör mig glad och hoppfull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s