Helg äntligen.

Jag önskar att jag kunde skriva hur bra det går för mig, att jag nått min absoluta topp nu efter 24 år i det här yrket. Så underbart och rättvist det hade varit,  men jag sitter som vanligt och hålögt pustar ut efter en ”intensiv vecka full av överraskningar” som en säger.

I veckan har jag börjat fundera på hur jag kan använda elever som resurser i klassrummet, och inom ett arbetsområde i årskurs åtta kan det funka. Jag delade in klasserna i tre delar. Några som ännu inte var färdiga med förra arbetsuppgiften, några som skulle klippa ut popcornbägare som ska designas och en tredje grupp som ska börja skissa på uppgiften och ta vara på inspiration från popkonsten.  Jag försökte nogsamt avväga grupperna. speciellt de som skulle börja skissa på idéer. Nästa vecka när jag vänder på grupperna har jag tänkt att låta varje elev ur ”skissgruppen” presentera sitt arbete för de som klippt ut bägare efter min lilla inspirationsgenomgång kring popkonst. Då får alla som behöver enskilda instruktioner. Jag tror att detta kan falla väl ut. Jag hoppas på det, för jag räcker inte till.

Jag har även lite slugt spridit det något illasinnade ryktet om att jag bara kommer att fylla välarbetade popcornbägare med popcorn. Jag får det tom att låta fullt rimligt och rättvist. Usch, har jag blivit så torr och bitter? Faktum är att det redan höjt två av mina pojkars resultat med två betygssteg. Alltså allvarligt talat, jag är så less på barn som är i skolan för att leka och umgås. Jag orkar inte med det längre. De tar så mycket tid och kraft, jag tvingas ständigt reda ut självklarheter och det ena gänget byts av det andra, jag träffar ju drygt hundra ungdomar varje dag. Och det var inte bättre förr, då var jag mindre rustad men det var å andra sidan nästan alltid elevens fel.  Idag är de en betydligt större klick, ibland så många att min rustning varken gör till eller från,  och jag upplever ofta att det beror på att det är jag som brister i mitt ledarskap och struktur. Det har självklart varit bra för mig att ta tag i det och öka mina kunskaper men ibland kan jag uppleva att jag vaggats in i att fokusera på mina egna brister, medan eleverna lattjar omkring. Det är väldigt frustrerande.

Så nog om det, nu tar jag helg.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s