Lov, because I’m worth it

Omdömen är inskrivna och sista mailet för dagen besvarat. Lite synd att lägga deadline en torsdag, det är nog inte bara jag som får ägna fredagskvällen åt oroliga mammor, eller så är jag den svaga sorten som gör det? Jag tycker om att lösa saker direkt, så jag väljer att se det som en styrka.

Men det är SÅ mycket jobb, galet mycket, för mycket för att det ska kännas roligt just nu. Jag började häromveckan att dokumentera min dag med foton bara för att få förståelse för allt jag gör. Och jag håller igång en hel del, varenda minut räknas då jag även insåg att mitt kaffedrickande inte innebär att jag tar paus. Jag har bara en annan smak i munnen medan jag betar av allt som behöver göras.

Kvällens brevskrivande gjorde mig även nyfiken kring de anpassningar som jag är ålagd att göra, har jag verkligen gjort allt det jag ska för att utveckling. kunnat mynna ut i annat än en betygsvarning för hennes barn? i en kanske allt för snabb kalkulering insåg jag att jag har ungefär 400 enskilda anpassningar att hålla reda på i veckan, 25 per klass. det kan förstås variera beroende på vad vi gör men i lektionsplaneringen måste jag begrunda lösningar kring elever som har svårt att läsa och skriva, som behöver en bensträckare, sittplacering längst fram pga dålig syn eller längst bak pga av snabba toalettbesök, vilka som är i behov av enskilda instruktioner och de som behöver återkoppling i olika individuella skepnader.

Utöver det är samtliga 380 elever även helt normala tonåringar med fel och brister, humörsvängningar, sockertoppar, lågt blodsocker, hormonstinna och har dåliga dagar för att inte tala om hur jobbiga glada, uppsluppna och lyckliga ungdomar kan vara. Faktiskt, synd att klaga,  men glatt humör kan skapa en ljudnivå som skär ända in i märgen.

Mellan lektionerna är det institutionen som ska skötas och underhållas, det ska vara fräscht och iordning. Numera städas det bara varannan dag så då måste fröken ta en tur med sopborsten och disktrasan för att det inte ska gro igen allt för mycket. Jag ska hinna upprätthålla en klassrumsstruktur med sittplacering, se till att de sitter där de ska, jag lägger ofta fram mapparna enligt sittplaceringen eftersom det ger en lugnare start. Jag ska skriva dagens innehåll på tavlan, samla in mobiler och hålla koll på närvaron och de bilder som las på tork förra veckan.

Det vi gör under lektionstid är planerat av mig och även ett arbetsmaterial som själv måste bygga. Det finns ingen bok att beta av kapitel i. Jag lägger mycket tid på att utforma min undervisning och säkerställa att innehållet är i enlighet med kursplanen och att anpassningar följer med i materialet. Jag spelar in genomgångar kring olika undervisnings upplägg för de som missat genomgången eller behöver en till och lägger undervisningen på blogginlägg så att texterna kan översättas, fyller pingpong med innehåll och numera pressar eleverna mig att använda google classroom. Jag är lite motståndare till eftersom alla vårdnadshavare så lätt ges tillgång till sina barns arbeten via loggboken på pingpong, och därmed också ökad förståelse för bedömningen. Och att jag ska vara överallt och håll koll på inlämningar från alla håll.

Nä, jag orkar inte fortsätta skriva… nu är det lov och jag förtjänar verkligen lite ledighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s