Just saying

Det är förkylningstider. Och samtidigt corona virus tider. Det är inte min domän att undervisa kring corona viruset men jag träffar nästan alla elever på skolan och vet att det är en stor snackis. Det finns en påtaglig oro. Här finns tillfälle att påminna barnen om källkritik. Hur söker man information kring ämnet, varför ska man inte svälja löpsedlar okritiskt? Vem vinner på att sprida rädsla i ett samhälle? Vad är det frågan om, hur farligt är det? Vart kan man vända sig? Hur ska man tänka?

För man ska bry sig om olika saker. Man ska inte skaka av sig allt, hela tiden. Det är okej att bli rädd, ledsen, orolig och arg. Det är något man ska bejaka, inte avvisa.

Tyvärr är detta våra barns framtid, en urholkad miljöpåverkad natur och skumma sjukdomar. Jag känner mig ofta maktlös inför det men jag kan stanna upp och prioritera vad som är viktigast, just nu, och göra så gott jag kan för att ”mina” barn ska orka göra bra val och inte använda skygglappar inför allt som verkar svårt.  Prata om det. Bara säg det, just saying.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s