Hög tid för No limit art teacher

I also have a dream..

Min dröm handlar dock inte om fred på jorden, en jord fri från miljöpåverkan eller mänskliga rättigheter i någon större omfattning. Jag håller mig inom realistiska ramar och drömmer om en ämneskonferens utöver det vanliga. Att slippa sitta i någons klassrum och gnaga på torra kanelbullar utan vidare mötesstruktur kring varför vi träffas eller vad vi uppnå tillsammans? Därmed låter jag ingen skugga vila över mitt ämnesled, ej heller över Lenas bullar. Under förutsättningarna så gör vi alla så gott vi kan. Men ändå, när ska vi börja ta tag i vårt ämne, på allvar?

Vi behöver nått utöver det vanliga. En kick.

Borås kan leverera detta, det gäller bara att hitta intresserade och en struktur för det. Tro mig, Borås är staden du kommer att vilja vara bildlärare i, om jag får min dröm besannad. Här finns allt inom räckhåll, ett litet centralt inre som representerar  intressant konst, skulpturer såväl som streetart utöver de utställningar som finns inomhus,  och konstvetare som kan berätta om den via två museum, varav det ena behandlar fotografisk bild. Här finns en högskola med lärarutbildning med gedigna kunskaper om allt ifrån medie- och informationskunskap till praktiknära forskning.

I Borås finns även Textile fashion house med fantastiska lokaler och ett textilmuseum utöver det vanliga. Det finns en kultur biograf som heter Röda kvarn.

Som bildlärare har man i regel 400 elever. 400 potentiella kulturkunder. Varför inte samarbeta? Inte ska väl kulturbudet anpassas efter vindrickande damer över femtio?

Jag tänker mig en ämneskonferens i Borås som lockar till sig estetlärare med omnejd, som förutom att dela erfarenheter med andra lärare också får ta del av de kunskaper och kulturutbud som finns inom Borås stad, i syfte att omsätta och sprida vidare. Och att själva ges en kick. En ork att fortsätta streta på.

Det är vad jag drömmer om. Det är också vad jag skulle behöva.

En reaktion till “Hög tid för No limit art teacher

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s