Plugglov

Efter att ha lagt studierna på hyllan ett tag har jag kommit igång igen och kört ett hardcore pluggande utan dess like under stundande lov. Efter mötet med handledaren idag så var typ 10% av det jag skrivit användbart. Jag började om, men bytte inte ämne som förra gången vilket jag ser som en viss utveckling från min sida.

Jag minns när jag började på masterutbildningen och ofta kände mig lite frustrerad över att alla lärare ofta besvarade frågor med nya frågor. Ständigt ställdes nya dörrar på glänt inom diskussionsämnet och in kom nya hypoteser och presenterade sig. Ställde man för mycket frågor kunde man ställas till svars för Bernsteins teorier eller om man uppfattat frågan utifrån en fenomenologisk ansats eftersom den var så förvirrande? Lätt hänt att få för sig att man kan klättra rätt högt upp inom forskningshierarkin utan att ha nämnvärd kompetens. Det är bara att ställa motfrågor och ha en komplicerad teori i bakfickan? Men vad de kan sina grejer! En åtråvärd kompetens för mig, då jag önskar en plats i det ledet. Atmosfären, kunskapsnivån, människorna, studierna, den torra humorn och ett fantastiskt personalrum, ofta med halvätna smörgåstårtor i kylskåpet. Jag trivs väldigt bra på högskolan. En morot för att skärpa till sig. Rekommenderar alla att fortsätta mata in nya kunskaper.

Då min studies alla delar numera långt ifrån är färdiga är den lite hemlighetsfull och mystisk fortfarande, vad som helst kan hända. Jag kommer dock att ta tag i ett gammalt problem som också överlag är konstaterat i ämnet dvs att det skiljer mycket mellan pojkar och flickors resultat i ämnet, till flickornas fördel. Den nationella utvärderingen ger i stort ett svar på det och det är att flickor helt enkelt övat upp sig mer i ämnet på fritiden. Jag tänker då att skulle vilja undersöka fler förklaringsmodeller, som jag, i egenskap av lärare, faktiskt kan påverka. Jag tror och hoppas att jag kan bidra med något värdefullt för ämnesledet.

Nåväl det var skönt att även få skriva några rader idag som inte behöver vara objektiva och torra så som uppsatsformatet kräver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s