Bildämnets vecka

Skärmavbild 2020-04-20 kl. 08.07.28Efter en veckas studier och ett påsklov utan något som helst umgänge, bara med den egna familjen så var det dags att gå till jobbet igen.

Det var som om inget hade hänt , med en känsla av att Corona var lite påhittat och inget som egentligen angick oss. En fick lite grann svälja sin oro, streta på som vanligt och jag träffade drygt hundra personer redan första dagen.

I lördags vaknade jag med halsont och feber. Kanske har jag brustit i min handtvätt, varit lite för nära elever i handlednings situationer och inte använt den hemgjorda handspriten i personalrummet tillräckligt ofta? Jag undrar också hur många av mina elever som tvättar sina händer överhuvudtaget, och minst tjugo sekunder?

Nä, jag inte för att skolan ska stängas men det är mycket tankar som bubblar upp av själva situationen. Jag har varit väldigt förundrad över hur  kollegor på nätet tycker situationen är ”spännande” och ”lärorik” och att det är nu man ska visa prov på innovationer som att använda kylskåpet som whiteboard vid hemundervisning. Och jag blir också lite stressad, kanske vilsen i vad som egentligen är viktigt just nu? Jag får ju ofta höra att jag är kreativ och nytänkande men den här situationen gör att jag stänger av den kranen. Det här är inget som jag känner att jag vill eller har lust att lösa med finurliga undervisningsmetoder. Det är som det är. Jag vill bara umgås, prata, göra minsta möjliga och ha det så konfliktfritt som möjligt bland mina elever. Och säga ordet Corona minst två gånger i timmen typ, med lite olika perspektiv. Där har ännu inte kreativiteten sinat.

 

En reaktion till “Bildämnets vecka

  1. Jag förstår dig precis! Jag känner faktiskt att jag har tappat lusten och ett obehag sitter på lur, bak på skulderbladet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s