all in, over and out

Skolavslutning fyller mig numera med vemod. Dels för att man släpper iväg elever som äntligen blivit redo på nått vis men också för den kärlek man omsatt.  Vissa elever träffar man senare i livet, de ingår i ens cirklar på nått vis, som mannen och kollegan som numera hunnit bli en bra bit över trettio men som jag fortfarande presenterar som en av mina små pojkar. Eller som när jag var inne i en affär för ett tag sedan och bad om att få byta det jag köpt och fick höra att det var helt okej att bara ta det jag behövde. Tacksam, mest för att slippa tjafs,  hörde jag bakom ryggen expediten säga till kollegan ”Det är lugnt, hon var min bildlärare”. Jag har säkert tusen exempel till på vad allt jag gett har kommit tillbaka på olika sätt, som ett slags samhälleligt kretslopp. Jag tänker ofta på det. Att någon av de här ungdomarna som  jag har träffat varje vecka kommer att göra skillnad för mig i framtiden, jag vet bara inte vem. En gör bäst i att helt enkelt gå all in med alla.

En reaktion till “all in, over and out

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s