CårånadårÅ

Det har varit mycket Corona det här läsåret. Minns hur jag spekulerade redan strax efter förra julen kring detta med några pojkar i sjuan som flitigt uppdaterade sig via nyhetssajter. Minns hur förströdda vi vuxna var vid tillfället och att sjukdomen bara fanns i Kina, inget för oss att bry sig närmare om. Det kändes så fjärran då men redan efter några veckor var farsoten i Sverige.

Jag har bearbetat denna krämpa fysisk, psykiskt, informerat, lugnat och försökt skapa förebyggande åtgärder. Även ur ett MIK perspektiv har jag sugit på sjukan och emellanåt gett den en allvarlig fundering på om alltihopa kanske bara är en konspiration? Att en måste hålla lite koll på andra nyheter, de som inte handlar om Corona. Vilket har varit svårt. Corona har ju visat sig vara ett ganska kraftfullt spridande virus även i media.

Att testa sig för Covid är ju rena science fiction och en total kontrast från min fortfarande ganska intima arbetsmiljö. Inget har egentligen förändrats. Vi knuffas, trängs, kramas, tjafsar, sitter tätt, pratar face to face, nyser och tar på allt utan att det är så noga men när en ska testa sig blir man bemött som typ ET av vårdpersonal med full utrustning. Händer det så händer det, som en kollega sa, och en kan bara hoppas på det bästa. Men alltså tänk, om en dör? Så förvånad jag skulle bli. Så väldigt besviken också, tänker jag. Man måste ju gå till jobbet, eller?

Är det rent av farligt att gå till jobbet? Hur ska man tänka? Som med mycket annat diffust, såsom tex den berömda väggen som också slår hårdare mot vissa av oss, så tycks var och en få lösa detta själva. Det är ett eget ansvar, där också shit happens som en säger.

Jag hoppas att den här den här långa ledigheten får viruset att svalna en aning och att vi går mot mer normala tider. För jag är så trött och less på Corona nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s