Kan själv

Jag har skrivit om det här förut men jag blir lika glad varje gång det rör på sig. 2016 fick jag en ide om att uppmärksamma bildämnet under en speciell dag då bildlärare kunde dela med sig i sociala medier för att trycka på om ämnets innehåll, tanken var att ingen skulle missa allt kul vi gör för våra barn och ungdomar och hur värdefullt det är – och tillika att ämnet utvecklats och inte längre följer lgr 80. Då, 2016, hade jag ingen i stort sett som backade upp detta. Idén sågs som dålig, bildämnet är väl ingen kanelbulle typ? Men jag körde på ändå. Och under resans gång har jag känt mig fånig, uppgiven, för mycket.. så alla små ögonblick då projektet börjat leva av sig självt har varit magiskt. Som om bildämnets dag alltid funnits, numera bildämnets vecka.

Jag är inte så noga med att själv stå som nån slags frontfigur, det viktigaste som händer är det vi gör tillsammans där allas insats spelar roll. Men i detta nu påminner det mig om att inget är omöjligt, man kan göra mycket på egen hand. Det är stort för mig för jag gör hela tiden, stretar på och följer mitt hjärta, men tror inte alltid på min egen kraft. Det här är en tacksam påminnelse. Att det blir bildämnets vecka även i år, troligtvis vecka 17.

Nu har jag skrivit lite personligt, och kanske mest till mig själv, men vill du veta mer om bildämnets vecka så finns det en sida på facebook: https://www.facebook.com/bildensdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s