Några tankar kring jobbet

I väntan på personalmöte på distans ögnar jag igenom min kamerarulle. Så här såg min vy ut tidigare under dagen.

Elever på bänkar och stolar, med sprayfärg dessutom. Vi har ett avslutande arbete i årskurs nio, ett tema som behandlat streetart och graffiti, som mynnat ut i att eleverna sprayar varsin schablon på väggen i bildsalen. Det här är mina första nior på skolan och de gör tillsammans en lite rörig vägg ovanför whiteboarden. Jag har sålunda en begynnande hjärnblödning när jag tar bilden men mitt hjärta är också fyllt av kärlek och stolthet.

Pga av lukten delade jag idag ut en digital uppgift, att ta med utanför klassrummet för att inte helt frätas sönder när sprayningen tog fart. Under genomgången, som jag fick ha på meet, eftersom jag inte hittar min adapter till projektorn, prövade många elever lyckan att sätta på ljudet under mitt prat. Det blev tålamodsprövande.Och samtidigt förstår man ju hur spännande och roligt det är att skapa rundgång. Jag är ju själv en sån som hade gjort det, mest för att prova, det är inget personligt med syfte att göra narr av sin lärare. Jag hade också suttit kvar i ångorna av sprayfärgen, för att kolla hur andra löste uppgiften. När ingen liksom självmant går ut så är ju det ett rätt bra betyg, tänker jag. Att jag gjorde rätt val ändå, trots allt, att få eleverna prova på ett sätt att skapa streetart. Men fasen vad det var rörigt och känslomässigt omtumlande för en etablerad fröken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s