frågar åt en ung kompis

För första gången på väldigt länge är jag helt ensam här, för mig inte helt otippat, men noll besökare idag. Hur många bloggar läser jag själv, typ noll, så.. äntligen i fas kan man säga.

Nåväl förra veckan tog jag tag i min magister uppsats, fick fart på min handledare, så nu sitter jag här och pausar i skrivandet på den. Bakgrunden till min uppsats är kortfattat bild som det ”könade ämnet” dvs betygs skillnaderna mellan pojkar och flickors resultat i ämnet är väldigt stora. Flickor är bättre allmänt överlag i skolan, men i bildämnet i synnerhet. Det är liksom 30/70 till flickornas fördel, vilket intresserar mig.

Det jag i dagsläget tänker att jag kommer fram till är betydelsen av att följa nuvarande kursplan, tydlighet i vilka kunskaper som ska delas ut och varför, begrunda min egen syn på kön, i egenskap av lärare, och ta tag i förut fattande meningar kring detta ämne. Det är de viktigaste komponenter till en likvärdig bedömning i ämnet, som jag ser det just nu och lite onyanserat.

Den egentliga anledningen till varför jag vill hålla en öppen monolog med mig själv har att göra med mina funderingar kring hur en man framställs idag? Hur kul är det på en skala att vara man egentligen?

Kanske en sexa? Men sex? Så typiskt, och manligt.

En nära ungdom till mig vågade för några veckor avslöja att hans största önskan är att bli kvinna. Antalet ungdomar som vill byta kön har ökat och en stor andel av dem är pojkar. I en internetbaserad värld kan man tänka sig att detta kanske varit vanligare, innan google, och numera balanserats? Men, jag tänker, kan det vara så att den bilden av att vara man som massmedia sprider inte känns så önskvärd längre? Frågar åt en ung kompis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s