Bildämnets vecka gick .. sådär

Nice try, som en säger. Jag vill ju tro att den pågående pandemin fått oss alla att reflektera kring vad som egentligen är viktigt i livet, och där står kanske inte sociala medier högst i kurs? Vilket är sunt. Vi är också många i ledet som känner oss trötta, slitna och rent av orkeslösa. Vilket iofs är lite osunt. Dock kämpar några av oss lite extra för att förändra det, som också är slitna och fransade, där din like kan göra skillnad.

Det är av vikt att sprida exempel av vår verksamhet, att tala gott om ämnet och dela med oss av den undervisningen som vi bedriver som också är förenlig med nuvarande kursplan. Skolverkets utvärdering från 2015 påpekar detta särskilt, som en framgångsfaktor för våra elever i ämnet. Det finns ett kommunikationsproblem då ämneskonceptionerna mellan elever och lärare, lärare och lärare, föräldrar, kollegor och rektor inte överensstämmer. Alla tycks ha en bild av vad Bild är, vilket ställer till det.

Kanske blir det ingen mer bildämnets vecka? Jag vet inte än. Kanske finns det ett bättre sätt att manifestera bildämnet, eller någon annan som lyckas nå fram bättre? Det är okej. Jag vill bara bildämnets bästa, och riktar ett stort tack till bildlärarnas riksförening som tror på idén.

Nu släpper vi jobbet och firar valborg och maj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s