På slutspurten

Det är mycket nu. En får inte glömma att spola efter sig. Därmed inte sagt att det var jag, den där gången, som gav inspiration till ytterligare en liten informationslapp kring ordning och reda. Kanske hör till att även informera om att man bör låsa dörren för allas trivsel? Även om det gick mig rätt obemärkt förbi när jag sprang in i en redan upptagen toa.

Jag kör en liten skrotdag idag då jag försöker få lite mer ordning i klassrummet. Tar ner bilder från väggarna, inventerar och funderar redan nu på hösten. Distansundervisningen har lett till att man gärna rusar från det ena till det andra och städningen halkar efter. Inget gör mig så gott som rejäl städning, man upplever att man har koll på läget när skrivbordet är rensat. Konstigt nog saknar man aldrig dom där grejerna man lagt på hög för att liksom ”ta sen”. Det kommer också nytt hela tiden sån tur är, man blir inte utan arbete bara för att man råkar städa bort det.

När jag tänker tillbaka på läsåret hittar jag många höjdpunkter som jag är nöjd med. Det är mitt första år här och jag vara ganska ödmjuk inför att det skulle bli tufft men det känns ”relationsmässigt” med eleverna som om jag har varit här längre. Alla nya, även för mig lite främmande namn, sitter hyfsat säkert. Mitt namn har ju också varit lite främmande förstår jag när jag fått meddelanden med starten Hej Mola, Malan eller Melin.

Jag är som alltid lite missnöjd med själva effektiviteten men förstår numera bättre att jag ofta har fullt med att dela ut uppgifter och brister en smula i att följa upp arbetet. Det är väl också där tiden brister. Det är ju också så att jag som bildlärare får knåpa ihop allt undervisningsmaterial själv, då jag vanligtvis också föredrar att komma på uppgifterna själv. Inför reflektionstiden nu i slutet så tänker jag stanna upp och se över vilka moment som funkat och göra det materialet mer tydligt och tillgängligt. Men jag vet också att vissa grejer funkar i en årskurs, nästa är inte lika pigg på idén, så det är i ständig rörelse. Men okej, dags för kaffe nu efter en stunds hårt bloggande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s